دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه دو دلیل اصلی اقدام سارقان برای سرقت کابلها اعتیاد و بیکاری است تاکید کرد: حدود 90 درصد از این سارقان معتاد به مواد روان گردان صنعتی هستند و به همین علت از عواقب کار خود مطلع نیستند و به ریسک خطرات ناشی از آن فکر نمی کنند.
مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه اظهار داشت: در میان انواع ناهنجاریهای رفتاری و بزهکاریها برخی از جرایم به دلیل ویژگیهای جرم و نتایج حاصل از آن بسیار قابل توجه است.
ابهری با اشاره به بالا بودن ریسک موفقیت یا شکست خطر مرگ در حین اجرای اهداف بزهکارانه اظهار داشت: زیانها و عوارض سرقت بر زندگی دیگران این نوع از ناهنجاریهای اجتماعی را بسیار قابل ملاحظه می کند به طوری که سرقت کابل اعم از اینکه در زمینه انتقال برق باشد یا تلفن و یا سایر کاربریهای فنی از نظر آسیبهای فوری باید مورد مطالعه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: بارها سارق در حین قطع کابل دچار برق گرفتگی شده و بلافاصله جان خود را از دست داده یا به خاطر سقوط از ستونهای انتقال این کابلها دچار شکستگی ستون فقرات و نقص عضو دائمی شده که عوارض این گونه مرگها و بیماریها برای خود فرد و خانواده اش موجب مشکلات فراوانی شده است.
ابهری به نقش مالخرها در این نوع سرقتها اشاره کرد و افزود: در این میان مالخرها یعنی کسانیکه غراضه های مس و فلزات کابلی را خریداری می کنند باید شدیدا مجازات شوند تا تقاضا برای گسترش این سرقت از بین برود.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: اطلاع رسانی از طریق رسانه های جمعی در مورد خطرات این جرائم و عوارض بعد از آن در کوتاه مدت می تواند از وقوع آن پیشگیری کند.
وی تاکید کرد: تشدید مجازات عوامل سرقت به عنوان عاملین ایجاد نارضایتی و ایجاد اشکال در سیستمهای خدمات رسانی بیش از زندان می تواند این حرکت ناشایست را کاهش داده و متوقف کند.
نظر شما